Rundtur til Molde og Atlanterhavsvegen

Åndalsnes - Molde – Atlanterhavsvegen – Molde - Åndalsnes


Denne turen tar deg fra Åndalsnes via Molde til det som ofte blir omtalt som verdens vakreste veg, nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen.

Molde er kjent for sin fantastiske utsikt mot Moldepanoramaet – den imponerende fjellrekken på andre siden av fjorden Byen ligger midt mellom sjø og fjell, og med korte avstander rekker du å utforske både by, fjord og fjell i løpet av noen timer.

Om sommeren lever byen opp til sitt kallenavn «Rosenes by», og i juli (uke 29) går den verdensberømte jazzfestivalen av stabelen.

Med sin beliggenhet ut mot storhavet er Atlanterhavsvegen like praktfull i solskinn og blikkstille hav som i storm og uvær.

Atlanterhavsvegen forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8274 meter. Vegen har status som nasjonal turistveg.

På denne rundturen stopper bussen ved Eldhusøya, hvor du kan utforske «svevestien» - en utsiktssti som går rundt Eldhusøya. Stien er laget av rister som flyter over terrenget, og denne turen passer for alle.

Servicebygget, med en særegen arkitektur som faller inn i terrenget, har kafé og toaletter. (Åpent lørdag og søndag om våren og hver dag i perioden 1. juni – 31. august.)

Ellers har området vakker natur, et rikt fugleliv og gode fiskemuligheter.


Avgang fra: Åndalsnes stasjon


Om våre turer
Dette er en “Travel like the locals”-tur – eller på norsk «Reis som de lokale».
Disse turer går med ordinære rutebusser, ferger og hurtigbåter, men vi har planlagt reisen for deg slik at du kan konsentrere deg om å nyte turen. Du reiser på egenhånd – det er ingen guide eller turleder med. På de fleste turene må du bytte mellom ulike transportmidler flere ganger, og du er selv ansvarlig for å komme med på neste etappe – på samme måte som de lokale reisende! (Turene er lagt opp slik at busser, ferger og hurtigbåter korresponderer.)

Turene kan ikke bookes på helligdager og i ferieperioder som påske og jul pga. avvikende rutetabeller. Tidtabellen som vises, gjelder for de periodene turen kan bookes.


Klikk her for å se vilkårene for reisen.

 

Route

 1. Åndalsnes (NO)
 2. Åfarnes
 3. Åndalsnes (NO)
 4. Molde
 5. Åfarnes
 6. Eide
 7. Molde
 8. The Atlantic Road
 9. Eide
 10. The Atlantic Road
 11. Åndalsnes (NO)
 12. Åndalsnes (NO)
 13. Åndalsnes (NO)
 14. Åndalsnes (NO)
 15. Åfarnes
 16. Åfarnes
 17. Åfarnes
 18. Åfarnes
 19. Molde
 20. Molde
 21. Molde
 22. Molde
 23. Eide
 24. Eide
 25. Eide
 26. Eide
 27. The Atlantic Road
 28. The Atlantic Road
 29. The Atlantic Road
 30. The Atlantic Road